Să uiți să te bucuri …

…să lași să treacă pe lângă tine lucruri, oameni, întâmplări, evenimente fără ca pe fața ta să apară un zâmbet, fără să ai un sentiment de mulțumire, de fericire.5395e8475d4e14f121649c6c80c956f5

Sunt oameni care veșnic sunt nemulțumiți de tot ce se întâmplă în viața lor: de relație, de job, de modul cum arată, cum se poartă, de prietenii lor, de familie. Acei oameni nu-și găsesc locul, sunt într-o continuă căutare fără niciun rezultat. Nici ei nu știu exact ce caută, se caută pe sine sau caută acel ceva care să-i mulțumească, să le aducă fericirea. Involuntar, îți transmit și te încarcă cu energie negativă. Sunt acei oameni de care fugi în zilele când ești fericit de teamă să nu-ți strice fericirea și-n zilele în care ești trist, de teamă să nu-ți adâncească și mai rău starea.

 Tu fugi de ei, dar ei de cine fug? Pe ei cine îi învață să fie fericiți? Cine îi învață să se bucure de lucrurile simple din jurul lor? De peisaje, de muzică, de soare, de mare, de culori, de flori, de fluturi, de gâze. De ce căutăm mereu să îi alungăm din viața noastră pe oamenii morocănoși, posaci, cu fețe încruntate?

Problema e la ei? Ei sunt cei care nu vor să fie ajutați? Le place să dăinuie tristețea, regretul, nemulțumirea peste ei? Poate că da. Poate că s-au învățat așa, poate că ei nu vor să se bucure, poate că nu știu. Poate că au știut și au uitat. Cum e să uiți să zâmbești? Să uiți ce sentiment ai când ești fericit, mulțumit, împlinit. Cum e să uiți că tot ce trebuie să faci e să-ți deschizi larg sufletul și mintea?

Tu, omule care nu știi să te bucuri, apucă fericirea cu mâinile, cu dinții, cu inima, cu sufletul și n-o lasă să scape. Și dacă cumva încearcă să facă asta, dovedește-i că ești mai puternic ca ea. Și dovedește-ți ție că n-ai nevoie să ți se arate cum e să fii fericit. Dovedește-ți că știi, că poți, că meriți să fii fericit. Zâmbește că-ți stă atât de bine când zâmbești. Fața ți se luminează, fruntea ți de descrețește, și sufletul, sufletul îți radiază.

Tu, omule care nu știai să te bucuri, nu-i așa că lucruri din jurul tău s-au schimbat? Că acum florile sunt mai colorate, păsările cântă mai frumos, soarele strălucește mai puternic și tu, tu ești diferit acum, esti fericit.

Tu, omule care nu știai să te bucuri. Esti așa de frumos când zâmbești, ți se vede sufletul, și zâmbește și el, crede-mă pe cuvânt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s