Cealaltă femeie

Inevitabil, fiecare dintre noi a trecut prin așa ceva. Mai devreme sau mai târziu, uneori când nici nu te aștepți, apare și ea. Dacă nu e fosta, e actuala, e…cealaltă femeie. E cea pe care o urăşti, o dispreţuieşti. Cea care nu este doar sub aşteptările lui, dar şi sub nivelul tău.

Și începi să-ți pui atâtea întrebări și încerci să găsești răspunsuri și doare atât de tare când nu reușești să faci asta. Te întrebi de ce dacă e fosta, continuă să fie prezentă în viața voastră, de ce încă mai vorbește despre ea, cu ea sau se întâlnește fie și ocazional cu ea? Dacă e actuala, cea pentru care te-a părăsit, de ce a ales-o pe ea? De ce, când te avea pe tine? De ce și când s-a întâmplat asta? Nu ai vrut să-ți dai seama? Nu ai vrut să crezi și să vezi ce se întâmpla în jurul tău, în relația ta? A cui a fost vina? A ta, a lui? Nu, a fost vina ei. Pentru că inevitabil ajungi la ea.

Ea, cealaltă femeie, cea care dacă nu e prea grasă, e prea slabă. Dacă nu e bătrână, e prea tânără. Dacă are sâni, nu are fund, dacă are fund, nu are sâni. Dacă le are pe ambele, e proastă. Dacă nu e proastă, nu are nici sâni, nici fund. Dacă nu e arogantă, e mincinosă. Dacă e îngrijită, nu e gospodină. Dacă are suflet bun, e mincinoasă. Dacă nu e invidioasă, e nebună. Dacă nu e una, e alta. Mereu vom găsi o etichetă, pe care să i-o atribuim. Și asta pentru simplu fapt că există. Pentru toate momentele în care te-ai întrebat “de ce, ce are ea și tu nu ai, ce l-a făcut pe omul de lângă tine să plece, să te părăsească?”.

0697ae21d5d901066fef155ca9eb4fc8

Oricât de mare ți-e durerea, oricât de mult ai suferi, lasă să treacă primul val de furie, cel care te sfâșie, te despică, te face să crezi că nu o să poți să treci peste. Și apoi stai o clipă și cugetă, găsește puterea de a privi lucrurile cu luciditate și maturitatea.

Dacă cealaltă e fosta care încă mai bântuie în relația voastră, nu te descuraja, fii sigură pe tine, pe relația pe care o aveți. Dacă el te-a ales pe tine, tu ești prezentul și viitorul lui, ea e trecutul. Un trecut de care s-a eliberat sau de care l-ai eliberat. Zâmbește și iubește! Ascultă-ți sufletul, el nu te minte! Dar nu-ți impune nimic, ai încredere în el, în voi, pentru că așa simți, nu pentru că trebuie. Dacă simți că ești nesigură, dacă nu înțelegi de ce ea încă mai e prezentă în viața voastră, nu trăi cu îndoiala, vorbește cu el, clarifică, lămurește. Nu lăsa ca în relația voastră să fie prezentă și ea. Până la urma, asta nu va duce decât la o despărțire, la durere și suferință.

O femeie care se respectă nu va accepta la nesfârşit o situaţie ca asta, nesigură, în care nu găsește răspuns la întrebări, în care liniștea îi e tulburată când se așteaptă mai puțin. Nu va putea niciodată trăi cu gândul că omul de lângă ea, cel pe care îl iubește se împarte între două femei. Că e cu ea, dar tânjește după cealaltă, după nebunia ei, vorbele ei, timpul petrecut cu ea. Niciodată! Și atunci, nu-ți rămâne altceva de făcut, decât să te desprinzi, să fugi cât poți de tare, să evadezi, chiar dacă știi că vei suferi, vei plânge, îți va fi dor. Gândește-te că nu vei suferi după un întreg, ci după o jumătate de măsură!45ad0bdc5de16482e48b9db7bef87880

Dacă cealaltă e actuala, fii fericită, ai plecat dintr-o relație în care nu aveai un viitor, în care trăiai în trecut și din trecut. Acum trăiești în prezentul tău și îți construiești frumos viitorul. Cu iubire, zâmbete și fericiri. Acum nu o mai urăști pe ea, pe cealaltă femeie, pentru că ea nu ți-a luat nimic, doar te-a salvat. Tu nu aveai nimic, el nu te avea pe tine.

Nu-ți încărca sufletul cu ură, resentimente și dispreț. Gândește frumos, curat, sănătos! Ai încredere în tine! Ascultă-ți sufletul, el nu te minte! Zâmbește! Indiferent de alegerea pe care ai facut-o, te-ai eliberat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s