Săptămână asta este clar săptămâna ceaiurilor și nu doar pentru că îmi plac mie foarte mult, ci și pentru că sunt adevărate elixiruri pentru creșterea imunității și combaterea răcelilor, infecțiilor sau gripei.
Ceaiul de azi are din nou printre ingrediente ghimbirul. Doar am stabilit că e super sănătos și are beneficii multiple. 🙂 Dar azi, pe listă, se află un alt ingredient considerat foarte sănătos: fructele de goji.
Citeam un articol acum ceva vreme în care se spunea că fructele de goji au devenit cel mai căutat aliment de pe planetă, datorită proprietăților lor miraculoase. Recunosc că eu una, consumam goji foarte rar, dar de la un timp le-am introdus în alimentație. Le folosesc în smoothie-uri, iaurturi sau la ceai.
Acum hai să vedem de ce sunt atât de bune și căutate.
Beneficiile fructelor de goji
- sunt bogate în Vitamina C
- cresc imunitatea
- deoarece au un conținut ridicat de fier și fibre sunt recomandate persoanelor anemice
- scad colesterolul
- elimină kilogramele în plus
- întăresc părul și unghiile
- îmbunătățesc vederea
- întăresc inima
- previn oboseala
- ajută la detoxifierea organismului
De ce am avut nevoie pentru a pregăti ceaiul?
- 2 lingurițe de ghimbir ras
- sucul de la o jumătate de lămâie
- fructe de goji (cât apuci cu degetele)
- 4-6 cuișoare
- 2 căni de apă
- coaja de portocală și lămâie
- miere (opțional)
Cum am pregătit?
Pui apa la fiert. Între timp te ocupi de ghimbir, lămâie și portocală. Când apa clocotește adaugă ghimbirul, cuișoarele, sucul de lămâie și coaja de lămâie și portocală. Lăsați la infuzat 8-10 minute, după care strecurați și adăugați fructele de goji. Dacă ceaiul nu este prea fierbinte, puteți adăuga și mierea.
Asta-i tot! Se bea alături de o carte bună!
Să fiți sănătoși! 🙂
Uuu! Arată foarte bine în pozele tale!
LikeLike
Să știi că e și foarte bun! Te pup, dragă Isabelle și felicitări pentru blog! Îmi plac mult articolele tale! 🙂
LikeLiked by 1 person
Mulțumesc frumos, Theo 🙂 Ne citim reciproc
LikeLike
mmm,ce bine arata ceaiul tau,cred ca e si tare gustos!!! si eu folosesc la ceai ghimbirul,in special in sezonul rece.
LikeLike
Daaa, e tare bun! Să-l încerci!
LikeLike